burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Korneti od oblandi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

1 pakovanje C oblandi

500 g C šlaga

1/2 l mleka

1 l jogurta

C šećer u prahu količinski po želji

200 g C kakao praha

opciono čokolada za kuvanje

Dekoracija po želji:

pripremljeni čokoladni dodaci

mleveni lešnici

Korneti od oblandi

Koraci pripreme

Priprema korneta:
List C oblande staviti na mokru krpu u veličini oblande, prekriti drugom mokrom krpom, zatim staviti drugi list oblande i još jednu mokru krpu i ređati tako dok ne potrošite svih pet lista C oblande.

Na vrhu mora biti mokra krpa. Pustiti ih oko 30 minuta da omekšaju.

Za to vreme pripremiti kalup po kom ćete rezati oblandu od papira, u veličini korneta koji želite a u obliku trougla nalik na parče pizze.

Ukloniti krpu i na omekšalu oblandu staviti opisani kalup te izrezati list oblande po njemu.

Saviti izrezani kornet sa jedne strane, rub premazati otopljenom čokoladom i lagano pritisnuti kornet.

Korneti će biti mekani pa ih poređati na savijenom delu prema dole i ostaviti ih da se osuše, najbolje tokom cele noći.

Sutradan imate pravi hrskavi kornet.

Priprema domaćeg sladoleda:
Umutiti šlag sa mlekom i C šećerom u prahu. U čvrstu smesu sipati jogurt i umutiti sladoled. Dodati C kakao prah radi dobijanja prirodne boje sladoleda u braon nijansama i prirodnog ukusa čokolade.

Sladoled je preukusan te ga moji ga ukućani odmah odvade iz činije i nezamrznut jedu dok pripremam sladolede u kornetu.

Kada nafilujete kornete do samog vrha koje ćete ređati uspravno ostavite napunjene sladoledom u zamrzivač da se sladoled zamrzne.

Nakon toga otopite čokoladu po izboru, koristila sam čokoladu za kuvanje, i umočite kornet u otopljenu čokoladu tako da čokoladirate početak korneta ili ga zapečatite čokoladom.

Preko iste stavite dekoraciju, koristila sam u ovom slučaju dva načina dekorisanja: mlevene lešnike a kod drugog sam iskoristila višak otopljene čokolade za spajanje korneta i napravila čokoladne dodatke u silikonskom kalupu.

Ostaviti sladoled u zamrzivač da se dodatno stegne.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Korneti od oblandi

Koraci pripreme

Priprema korneta:
List C oblande staviti na mokru krpu u veličini oblande, prekriti drugom mokrom krpom, zatim staviti drugi list oblande i još jednu mokru krpu i ređati tako dok ne potrošite svih pet lista C oblande.

Na vrhu mora biti mokra krpa. Pustiti ih oko 30 minuta da omekšaju.

Za to vreme pripremiti kalup po kom ćete rezati oblandu od papira, u veličini korneta koji želite a u obliku trougla nalik na parče pizze.

Ukloniti krpu i na omekšalu oblandu staviti opisani kalup te izrezati list oblande po njemu.

Saviti izrezani kornet sa jedne strane, rub premazati otopljenom čokoladom i lagano pritisnuti kornet.

Korneti će biti mekani pa ih poređati na savijenom delu prema dole i ostaviti ih da se osuše, najbolje tokom cele noći.

Sutradan imate pravi hrskavi kornet.

Priprema domaćeg sladoleda:
Umutiti šlag sa mlekom i C šećerom u prahu. U čvrstu smesu sipati jogurt i umutiti sladoled. Dodati C kakao prah radi dobijanja prirodne boje sladoleda u braon nijansama i prirodnog ukusa čokolade.

Sladoled je preukusan te ga moji ga ukućani odmah odvade iz činije i nezamrznut jedu dok pripremam sladolede u kornetu.

Kada nafilujete kornete do samog vrha koje ćete ređati uspravno ostavite napunjene sladoledom u zamrzivač da se sladoled zamrzne.

Nakon toga otopite čokoladu po izboru, koristila sam čokoladu za kuvanje, i umočite kornet u otopljenu čokoladu tako da čokoladirate početak korneta ili ga zapečatite čokoladom.

Preko iste stavite dekoraciju, koristila sam u ovom slučaju dva načina dekorisanja: mlevene lešnike a kod drugog sam iskoristila višak otopljene čokolade za spajanje korneta i napravila čokoladne dodatke u silikonskom kalupu.

Ostaviti sladoled u zamrzivač da se dodatno stegne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept