C Slatka tradicija

Sastojci
2 l mleka
1 kg šećera
150 g mlevenih oraha
70 g putera ili margaŕina
5 kesica C vanilinog šećera
1 C oblanda

Naši proizvodi
Vanilin šećer Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Klasična oblanda

Oblanda.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prokuvati 2 l mleka pa dodati 1 kg šećera i kuvati na umerenoj vatri sve dok ne počne da dobija boju karamele.

Tom prilikom paziti jer hoće da pređe zato što počinje da se podiže i jako da peni.

Ubaciti 150 g oraha, C vanilin šećer. Kada počne da izbacuje mehuriće, kao kad kuvate džem, dodate puter, pustite da se istopi i sklonite sa vatre.

Odmah filovati listove oblande.

Na kraju pritisnuti gornju oblandu nekom knjigom da se listovi lepo spoje i posle par sata seći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Važno je mešati često da ne zagori i ne pređe.
Po želji možete dodati koru limuna i suvog grožđa.