Početna > Recepti > Recepti za oblande > Kikiriki C oblanda
Sastojci
8 belanaca
400 g šećera
3 lista C oblande
150 g istucanog blanširanog kikirikija
Za fil:
8 žumanaca
8 kašika šećera
250 g margarina
2 kesice C vanilinog šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nada
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
8 belanaca umutiti sa 400 g šećera i tu masu podeliti na 3 lista C oblande.
Na svaki list oblande preko belanaca posuti po 50 g istucanog blanširanog neslanog kikirikija i sušiti svaki list po 20 minuta na 150 stepeni.
Za to vreme na pari umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera. Kada bude gotovo dodati margarin i C vanilin šećer.
Ohlađenim filom premazati 2 lista oblande, preko trećeg lista ne treba fil.
Pritisnuti težim predmetom da se listovi dobro zalepe (bez obzira na belanac i kikiriki neće mu nedostajati ništa).
Kada se ohladi iseći na štanglice.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ako želite umesto kikirikija možete koristiti orahe, jednako su lepe štanglice i sa orasima.