C Slatka tradicija

Sastojci
8 belanaca
400 g šećera
3 lista C oblande
150 g istucanog blanširanog kikirikija
Za fil:
8 žumanaca
8 kašika šećera
250 g margarina
2 kesice C vanilinog šećera

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nada

Kikiriki C oblanda

Omiljeni kolač mog sina. Savršen, krckav , fantastičnog ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

8 belanaca umutiti sa 400 g šećera i tu masu podeliti na 3 lista C oblande.

Na svaki list oblande preko belanaca posuti po 50 g istucanog blanširanog neslanog kikirikija i sušiti svaki list po 20 minuta na 150 stepeni.

Za to vreme na pari umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera. Kada bude gotovo dodati margarin i C vanilin šećer.

Ohlađenim filom premazati 2 lista oblande, preko trećeg lista ne treba fil.

Pritisnuti težim predmetom da se listovi dobro zalepe (bez obzira na belanac i kikiriki neće mu nedostajati ništa).

Kada se ohladi iseći na štanglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako želite umesto kikirikija možete koristiti orahe, jednako su lepe štanglice i sa orasima.