burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Karamel oblande sa lešnikom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 C oblanda

5 dl mleka

200 g šećera

1/2 kašičice C sode bikarbone

125 g margarina

150 g propečenih lešnika

1 kesica C vanilin šećera

Karamel oblande sa lešnikom

Koraci pripreme

U sud sipajte mleko, šećer i C vanilin šećer pa kuvajte na srednjoj vatri.

U početku ne morate često mešati ali kasnije obavezno mešajte da ne zagori.

Pred kraj dodajte sodu bikarbonu i neprestano mešajte jer će početi da peni.

Na samom kraju dodajte margarin isečen na kockice i mešajte dok se ne otopi.

Sud sklonite sa vatre i dodajte mlevene lešnike.

Mlakim filom filujte listove oblandi (sem poslednjeg), pritisnite nečim i ostavite da se ohlade (možete i u frižider).

Secite na željene komade i poslužite.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Karamel oblande sa lešnikom

Koraci pripreme

U sud sipajte mleko, šećer i C vanilin šećer pa kuvajte na srednjoj vatri.

U početku ne morate često mešati ali kasnije obavezno mešajte da ne zagori.

Pred kraj dodajte sodu bikarbonu i neprestano mešajte jer će početi da peni.

Na samom kraju dodajte margarin isečen na kockice i mešajte dok se ne otopi.

Sud sklonite sa vatre i dodajte mlevene lešnike.

Mlakim filom filujte listove oblandi (sem poslednjeg), pritisnite nečim i ostavite da se ohlade (možete i u frižider).

Secite na željene komade i poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept