C Slatka tradicija

Sastojci
1 l punomasnog mleka
0,5 kg šećera
1 margarin
1 veliko pakovanje C oblandi
Po želji:
100 g mlevenih oraha ili prepečenog lešnika
nekoliko kašika C kakaoa

Naši proizvodi
Oblande Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Karamel oblanda

Oblanda filovana karamel filom se topi u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleko kuvati sa šećerom dok se ne dobije karamel boja i gustina testa za palačinke.

Skloniti sa vatre i dodati margarin. Kada se ohladi, dobro izmešati i filovati oblande.

Po želji dodati mleveni orah, C kakao.

Pritisnuti poslužavnikom i nečim opteretiti, do sečenja.

Glazura nije potrebna jer je ukus kompletan i za ovaj starinski recept svi znaju tako da mu reklama nije potrebna.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Temperatura pri kuvanju mora da bude umerena, jer hoće sadržaj da kipi.