C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
400 g šećera
1 l mleka
1 margarin
100 grama čokolade

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Karamel oblanda

Starnski recept za oblande koji svi obožavaju.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U dublji sud sipajte šećer da se karamelizuje.

U karamelizovan šećer sipajte mleko i na tihoh vatri kuvajte oko sat vremena. u početku povremeno mešajte a kasnije kada počne da se zgušnjava neprestano.

U vrelu smesu dodajte čokoladu i mešajte lagano da se otopi.

Kuvanu smesu prohladite i dodajte margarin.

Margarin mešajte varjačom (ne mikserom) dok se ne otopi.

Pripremljenim filom mažite svaku koru i slažite jednu preko druge.

Gotovu oblandu dobro pritisnite teškim predmetom i ostaviti da stoji (najbolje jedan dan).

Sutradan secite i služite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovo je osnovni recept za oblande sa dodatkom čokolade, možete dodati orahe ili lešnike po želji.