0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
60
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
60
400 ml mleka
250 g šećera
150 g margarina
100 g čokolade
600 g mlevenog keksa
300 g jaffa keksa
2 kašike C kakaoa
1 ekstrakt pomorandže
2 lista C oblande
100 g čokolade
10 g margarina
6 kašika mleka
U šerpicu sipati mleko, dodati šećer, margarin, C kakao, čokoladu i ekstrakt pomorandže.
Na laganoj vatri prokuvati dok se margarin i čokolada ne istope, a zatim skinuti sa šporeta i umešati mleveni keks po izboru.
Kada se fil prohladi, podeliti ga na dva dela. Na jedan list oblande namazati polovinu fila.
Zatim poređati i blago u fil utisnuti jaffa keks, okrenut čokoladom na dole.
Preko rasporediti ostatak fila, pa staviti drugi list oblande.
Pritisnuti nečim težim oblandu i staviti u frižider da se sjedini, najbolje preko noći.
Sutradan je preliti čokoladom koju ste istopili sa mlekom i margarinom, pa kada se čokolada stegne, seći na štanglice, tako da u svakoj bude polovina jaffa keksa.
U šerpicu sipati mleko, dodati šećer, margarin, C kakao, čokoladu i ekstrakt pomorandže.
Na laganoj vatri prokuvati dok se margarin i čokolada ne istope, a zatim skinuti sa šporeta i umešati mleveni keks po izboru.
Kada se fil prohladi, podeliti ga na dva dela. Na jedan list oblande namazati polovinu fila.
Zatim poređati i blago u fil utisnuti jaffa keks, okrenut čokoladom na dole.
Preko rasporediti ostatak fila, pa staviti drugi list oblande.
Pritisnuti nečim težim oblandu i staviti u frižider da se sjedini, najbolje preko noći.
Sutradan je preliti čokoladom koju ste istopili sa mlekom i margarinom, pa kada se čokolada stegne, seći na štanglice, tako da u svakoj bude polovina jaffa keksa.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.