C Slatka tradicija

Sastojci
400 ml vode
500 g šećera
300 g margarina
450 g mlevenog keksa
100 g C kokosovog brašna
150 g mlevenih oraha
100 g čokolade
2 C oblande

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anica

Jafa oblande

Slatki dvobojni fil sa mlevenim keksom i kokosom presečen osvežavajućom jafom od narandže, a sve to u hrskavoj oblandi.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Vodu i šećer stavite da se kuva. Kada zavri ubacite margarin isečen na kocke i mešajte dok se ne istopi.

Sklonite sa vatre i domah dodajte mleveni keks, mlevene orahe i C kokosovo brašno.

Pomešajte i dok je fil vruć polovinu rasproredite na C oblandu.

Preko fila poređajte jafe sa čokoladom okrenutom na dole.

U preostali fil dodajte istopljenu čokoladu, mešajte da se ujednači i nafilujte preko jafe, pa stavite drugi list oblande i pritisnite.

Prebacite u frižider i opteretite nekim težim predmetom.

Ostavite 2-3 sata da se ohladi i stegne, a ako ne žurite najbolje je da ostavite preko noći.

Ohlađenu i stegnutu oblandu seći na željenu veličinu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata