C Slatka tradicija

Sastojci
300 g oraha
300 g šećera
10 žumanaca
300 g C Šećera u prahu
250 g putera
2 lista C Oblande

Naši proizvodi
Šećer u prahu Oblande

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Grilijaž oblande

Omiljene oblande sa karamelizovanim šećerom i orasima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Karamelizovati šećer, topljenjem u šerpi.

Iseckane orahe pomešati sa vrelim karamelom.

Izliti na pleh obložen pek papirom da se ohladi. Usitniti ohlađen grilijaž.

Skuvati na pari žumanca sa prah šećerom. Dodati puter i umešati dok se ne homogenizuje.

U prohlađen fil umešati grilijaž i rasporediti na oblandu. Poklopiti drugom oblandom.

Ostaviti da odstoji poklopljeno nekim teškim predmetom.

Seći na štanglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata