0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
Poznate su i kao grilijaž oblande, kako god ali su zaista izuzetno ukusne, prosto im niko ne može odoleti...
Umutite penasto jaja sa 150 gr šećera na pari, pa kada počnu da se zgušnjavaju dodajte margarin i vanilin šećer i mešajte dok se margarin ne otopi. Sklonite sud sa vatre.
U drugi sud stavite 150 gr šećera na vatru da se otopi i kada šećer dobije karamel boju odmah ga dodajte u sud sa umućenim jajima, umutite mikserom da se sjedini pa vratite još malo na vatru a zatim dodajte izblendirane orahe.
Sve dobro izmešajte varjačom pa dobijenu smesu izručite na list oblande. Brzo razmažite fil preko celog lista pa pokrijte drugim listom oblande.
Pritisnite nečim da se listovi zalepe sa filom, ostavite da se oblanda dobro stegne pa secite na željene komade i poslužite.
Poznate su i kao grilijaž oblande, kako god ali su zaista izuzetno ukusne, prosto im niko ne može odoleti...
Umutite penasto jaja sa 150 gr šećera na pari, pa kada počnu da se zgušnjavaju dodajte margarin i vanilin šećer i mešajte dok se margarin ne otopi. Sklonite sud sa vatre.
U drugi sud stavite 150 gr šećera na vatru da se otopi i kada šećer dobije karamel boju odmah ga dodajte u sud sa umućenim jajima, umutite mikserom da se sjedini pa vratite još malo na vatru a zatim dodajte izblendirane orahe.
Sve dobro izmešajte varjačom pa dobijenu smesu izručite na list oblande. Brzo razmažite fil preko celog lista pa pokrijte drugim listom oblande.
Pritisnite nečim da se listovi zalepe sa filom, ostavite da se oblanda dobro stegne pa secite na željene komade i poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.