burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Figaro oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

1 C Oblande

200+200 g šećera

3 jaja

250 g oraha

200 g margarina

1 kesica C Vanilin šećer

Figaro oblande

Poznate su i kao grilijaž oblande, kako god ali su zaista izuzetno ukusne, prosto im niko ne može odoleti...

Koraci pripreme

Žuti krem na pari::

Umutite penasto jaja sa 150 gr šećera na pari, pa kada počnu da se zgušnjavaju dodajte margarin i vanilin šećer i mešajte dok se margarin ne otopi. Sklonite sud sa vatre.

Karamel:

U drugi sud stavite 150 gr šećera na vatru da se otopi i kada šećer dobije karamel boju odmah ga dodajte u sud sa umućenim jajima, umutite mikserom da se sjedini pa vratite još malo na vatru a zatim dodajte izblendirane orahe.

Filovanje:

Sve dobro izmešajte varjačom pa dobijenu smesu izručite na list oblande. Brzo razmažite fil preko celog lista pa pokrijte drugim listom oblande.
Pritisnite nečim da se listovi zalepe sa filom, ostavite da se oblanda dobro stegne pa secite na željene komade i poslužite.

Naši proizvodi

Figaro oblande

Poznate su i kao grilijaž oblande, kako god ali su zaista izuzetno ukusne, prosto im niko ne može odoleti...

Koraci pripreme

Žuti krem na pari::

Umutite penasto jaja sa 150 gr šećera na pari, pa kada počnu da se zgušnjavaju dodajte margarin i vanilin šećer i mešajte dok se margarin ne otopi. Sklonite sud sa vatre.

Karamel:

U drugi sud stavite 150 gr šećera na vatru da se otopi i kada šećer dobije karamel boju odmah ga dodajte u sud sa umućenim jajima, umutite mikserom da se sjedini pa vratite još malo na vatru a zatim dodajte izblendirane orahe.

Filovanje:

Sve dobro izmešajte varjačom pa dobijenu smesu izručite na list oblande. Brzo razmažite fil preko celog lista pa pokrijte drugim listom oblande.
Pritisnite nečim da se listovi zalepe sa filom, ostavite da se oblanda dobro stegne pa secite na željene komade i poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept