C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg šećera
1 margarin
400 g seckanih oraha
6 jaja
3 C vanilin šećera
2 lista C oblandi

Naši proizvodi
Vanilin šećer Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Figaro oblanda

Preukusna oblanda! Vredi truda oko nje.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30+
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 6 jaja sa 1/2 kg šećera i kuvati na pari. Na pola kuvanja u posebnoj šerpi na tihoj vatri otopiti 1/2 kg šećera , dobiće karamel boju.

Kada se jaja ukuvaju dodati 1 margarin i 3 C vanilin šećera.

Kada se margarin otopi, vruć fil sipati u otopljen šećer, i brzo mešati varjačom.

Nakon što se lepo sjedini, dodati orahe i tek tad skloniti šerpu sa šporeta.

Prohladiti, ali ne sasavim, pa razliti preko lista C oblande, a drugim poklopiti.

Pritisnuti i ostaviti preko noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Šerpa gde se topi šećer mora da bude suva i zagrejana, pa sipati šećer da se topi. Preporučujem da se radi u šerpi od 5-6 l jer fil zapeni kada se sjedine jaja i karamel! A orahe malo prepeći - ukus je bolji!