C Slatka tradicija

Sastojci
7 žumanaca
2 lista C oblande
400 g C šećera u prahu
250 g margarina
300 g seckanih oraha
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anđela

Figaro oblanda

Fantastičan spoj karamelizovanog šećera i seckanih oraha.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Žumanca i 200 g šećera umutiti i kuvati na pari.

U drugoj šerpi karamelizovati preostalih 200 g šećera (tamnije) i u uprženo dodati margarin, pa dalje mešati.

U gotov karamel dodati prethodnu smesu sa žumancima i šećerom, neprestano mešajuči, a zatim usuti i orahe i C vanilin šećer.

Sve dobro sjediniti i vruće razliti među dva lista C oblandi.

Pritisnuti ih nečim teškim, kako bi se lepo formirale.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostaviti da se oblanda ohladi, a zatim seći na štanglice i uživati u divnom ukusu!