C Slatka tradicija

Sastojci
400 g C prah sećera
400 ml vode
250 g putera
400 g C kokosa
50 g suvog grožđa
100 g žele bombona u bojama
50 g oraha
2 lista C oblande
Glazura:
5 štangli bele čokolade
1 kašika ulja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kokosovo brašno Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Iva

Egzotične oblande

Rapsodija egzotičnih ukusa u jednom zalogaju.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U vodu dodati šećer, puter i zagrevati na vatru uz mešanje dok ne provri.

Zatim dodati C kokosovo brašno, suvo grožđe, seckane orahe i seckane žele bombone.

Masu dobro izmešati da se ujednači, zatim premazati prvi sloj oblande celokupnom masom.

Pritisnuti lagano drugu oblandu.

Prekriti salvetom i prtitisnuti nekim težim predmetom. Ostaviti da se dobro stegne.

Glazura:
Čokoladu otopiti na pari dodati ulje i preliti glazurom oblandu.

Kad se stegne seći na štanglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada kuvate sirup sa vodom i šećerom vodite racuna da se ne prekuva da ne bi fil bio previše tvrd.
U ovom slučaju je dovoljno da provri.