C Slatka tradicija

Sastojci
2 l domaćeg kravljeg mleka
1 kg šećera
1/2 margarina
1 kesica C vanilin šećera
100 g mlevenog keksa (može se ubaciti mleveni orah ili leš0nik po želji)
1 pakovanje C oblandi

Naši proizvodi
Vanilin šećer Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Domaća karamel oblanda

Vreme pripreme je malo duže pošto se karamel kuva na tihoj vatri, ali vredi utrošeno vreme.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U dublju šerpu se sipa mleko i doda šećer. Pustiti da se karamel ukuva na tihoj vatri dok ne dobije zlatnu boju.

U skuvani fil ubaciti 1/2 margarina i mešati dok se ne rastopi. Potom dodati mleveni keks, 1 kesicu C vanilin šećera i promešati.

Dobijenu količinu fila rasporediti na sve listove oblande.

Ostaviti da se ohladi dok se fil ne stegne.

Karamel oblandu iseći na parčad i servirati na tacnu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata