C Slatka tradicija

Sastojci
C oblanda
500 g C šećera u prahu
9 jaja
3 C vanilin šećera
100 g čokolade za kuvanje
300 g oraha
1 margarin

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Čupava oblanda

Hrskava oblanda.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 3 belanca, 140 g C šećera u prahu, 1 C vanilin šećer.

Ovom smesom premazati hrapavu stranu oblande.

Posuti sa 100 g seckanih oraha i staviti u rernu da se zapeče, zagrejanu na 180 stepeni.

List zapeći 10-ak minuta dok smesa od belanaca ne dobije zlatnu boju.

Postupak ponoviti sa još 2 lista C oblande, ukupno ćete dobiti 3 lista.

Pečene listove prevrnuti tako da oblanda bude gore.

Fil:
Umutiti 9 žumanaca sa 9 kašika šećera. Kuvati na pari i pri kraju dodati 100 g čokolade.

Kada se ohladi dodati umućen margarin sa 2-3 kašike C šećera u prahu.

Filovati listove.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako želite brzu varijantu fila, možete dodati 2 kašike C čvrstina, pa potom kuvati na pari.