C Slatka tradicija

Sastojci
3 lista C oblande
200 g mlevenog keksa
150 g mlevenih pečenih lešnika
1 C vanilin šećer
50 g C kakao u prahu
1 jogurtska čaša vode
2 jogurtske čaše šećera
1 margarin
Još:
150 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
1 kašika mlevenog pečenog lešnika

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač bee_in_kitchen

Čokoladne lešnik rolnice od oblande

Preukusne rolnice koje mogu biti i posne ukoliko želite.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18-20 rolnica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleveni keks, mleveni lešnik, kakao i vanilin šećer sjedinite u jednoj posudi.

U šerpi sipajte vodu i šećer i pustite da provri. Tada dodajte margarin isečen na kockice. Kada se margarin otopio, dodajte smesu od keksa i lešnika i mešajte.

Kuvajte nadev na laganoj vatri, mešajući da ne zagori. Kada se smesa zgusnula sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se malo prohladi.

Za to vreme listove oblande uvijte u mokre kuhinjske krpe kako bi omekšali, ali pazite da ne omekšaju previše.

Hrapavu stranu lista oblande ravnomerno premažite filom, presecite list po dužini na pola i pažljivo urolajte. Postupak ponovite sa preostalim listovima oblande.

Dobijene rolate ostavite na hladnom npr. u frižideru par sati a najbolje preko noći da se fil lepo stegne.

Svaki rolat isecite na 6-7 jednakih rolnica.

Čokoladu otopite sa uljem, svaku rolnicu uronite u otopljenu čokoladu i spustite na papir za pečenje, pospite malo mlevenog lešnika odozgo.

Postupak ponovite sa svim rolnicama. Ostavite da se čokolada stegne a zatim servirajte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jako je bitno da listovi oblande ne omekšaju previše, na to treba obratiti pažnju.