C Slatka tradicija

Sastojci
C oblanda
6 jaja
200 g šećera
200 g čokolade za kuvanje
250 g maslaca/margarina
I još:
čokolada za kuvanje
mleveni lešnici

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čokoladna oblanda

Savršena oblanda.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Jaja dobro umutiti sa šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari oko 20 minuta uz neprestano mešanje.

Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se otopi.

Maslac/margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim čokoladnim kremom.

Filovati oblandu. Staviti nešto teško i ostaviti da se stegne pa iseći.

Možete preliti otopljenom čokoladom i posuti mlevenim lešnicima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata