C Slatka tradicija

Sastojci
Oblande:
3 lista C oblandi
180 g C šećera u prahu
180 g margarina
180 g čokolade za kuvanje
30 g C kakao praha
1 kašika arome ruma
3 kašike mlevenog keksa
Dekoracija:
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
malo mlevenog keksa-po želji

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čoko-rum rol oblande

Ukusne, dekorativne, ma fantastične!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema oblandi:
Izdvojimo tri lista do oblandi i umotamo svaku u po dve vlažne krpe i ostavimo da odstoje nekih 35 minuta.

Za to vreme ćermo pripremiti fil. U posudu za miksanje sipamo otopljen i prohlađen margarin, dodajemo šećer u prahu i kratko miksamo, zatim dodajemo istopljenu čokoladu, kakao, rum i keks, sve sastojke sjediniti mikserom.

Kremu delimo na tri dela, uzimamo sada oblande-koje su sada savitljive i preko hrapavije strane razmazujemo fil. Kako smo fil razmazali, sada oblande sečemo na tri jednaka dela po dužini i svaki deo srolamo.

Od jednog lista oblande dobijemo tri srolana dela. Postupak ponovimo i sa ostala dva lista oblandi.

Oblande ostavljamo u frižider da se stegnu. Kada se oblande stegnu sečemo ih na manje rolnice.

Priprema dekoracije:
Čokoladu i ulje sam istopila u mikrotalasnoj, takođe možete i na pari. Jedan kraj rolnice umačem u čokoladu, ocedim i isti taj deo uvaljam u keks, drugi deo rolnice umočim samo u čokoladu.

Ponavljam postupak dok glazurom ne obložim sve rolnice. Ređam rolnice na tacnu i ostavljam ih tu dok se ne stegne čokolad, kasnije ih prebacujem u frižider.

Rolnice su spremen za posluženje.

Komentari potrošača:

28.12.2023
Odlične

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata