C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml mleka
400 g šećera
1 C vanilin šećer
500 g keksa
150 g oraha
250 g margarina
3 kašike C kakaoa
1 kašika ekstrata od ruma
200 g čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čoko rum oblanda

Slatko čokoladna oblanda sa ukusom ruma koja se smaže za tili čas.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu staviti 400 g šećera i preliti sa 500 ml mleka i dodati 1 C vanilin šećer.

To staviti na vatru i kada krene da ključa pustiti 4-5 minuta.

Skloniti sa vatre i dodati 1 margarin iseckan na kockice.

Kada se margarin rastopi dodati 500 g keksa i 150 g oraha, na kraju 3 kašike C kakaoa i 1 kašiku ekstrata od ruma.

Ostaviti da se prohladi i na kraju sa prohlađenim filom.

Filovati C oblandu, i kada se oblanda stegne premazati je čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vodite računa da fil ne bude previše redak, jer ako jeste dodati još malo keksa ili oraha.