C Slatka tradicija

Sastojci
250 g maslaca
250 g 4 kašike C šećera u prahu
4 žumanceta
2 limuna
1 pakovanje C oblandi

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Iva

Citrusne oblande

Fine hrskave, kremaste i osvežavajuće oblande koje nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Maslac i 250 g C šećera u prahu dobro umutiti dok ne postane penasta krema.

Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera, pa taj krem skuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne počne zgušnjavati, maknuti i ohladiti.

U ohlađen krem dodati oceđen sok od limuna i umućen maslac.

Filovati oblande i pritisnuti nekim težim predmetom (ja koristim veliki kuvar).

Ostaviti da se stegnu preko noći.

Seći u željene oblike i uživati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada kuvate na pari vrlo je važno da posuda u kojoj je fil ne dodiruje vrelu vodu, jer u ovom slučaju bi dobili slatku kajganu, a ne fil.
Mora biti 2-3 prsta iznad vode da bi se fil kuvao na pari.