Početna > Recepti > Recepti za oblande > Citrusne oblande
Sastojci
250 g maslaca
250 g 4 kašike C šećera u prahu
4 žumanceta
2 limuna
1 pakovanje C oblandi
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Iva
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Maslac i 250 g C šećera u prahu dobro umutiti dok ne postane penasta krema.
Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera, pa taj krem skuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne počne zgušnjavati, maknuti i ohladiti.
U ohlađen krem dodati oceđen sok od limuna i umućen maslac.
Filovati oblande i pritisnuti nekim težim predmetom (ja koristim veliki kuvar).
Ostaviti da se stegnu preko noći.
Seći u željene oblike i uživati.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Kada kuvate na pari vrlo je važno da posuda u kojoj je fil ne dodiruje vrelu vodu, jer u ovom slučaju bi dobili slatku kajganu, a ne fil.
Mora biti 2-3 prsta iznad vode da bi se fil kuvao na pari.