burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

C Karamel oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 pakovanje C oblandi

800 g šećera

2 kesice C Vanilin šećera

2 l mleka

120 g putera

150 g mlevenih oraha

C Karamel oblande

Koraci pripreme

U šerpu sipati 2l mleka i dodati 800 g šećera. Kuvati na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

Dok provri, uključite ringlu. Posle smanjite temperaturu tako da masa blago ključa. Budite strpljivi jer proces kuvanja karamela traje dugo, ako povećate temperaturu karamel će zagoreti.

Kuvati u šerpi većeg prečnika jer se tada lakše odredi kada je postignuta željena gustina. Ipak, pazite da ne preterate sa gustinom jer se u tom slučaju fil ušećeri prilikom hlađenja.

Karamel je gotov kada se količina drastično smanji, masa zgusne i dobije lepu karamel boju.

Sklonite sa šporeta i u vruće dodajte oko 150 g oraha i 125 g putera, sve lepo izmešati da se puter otopi i dobije ujednačena masa.

Pred kraj dodati 2 kesice C vanilin šećera

Toplim karamelom filovati veliko pakovanje oblandi, pokriti ih papirom i pritisnuti teškim predmetom.

Ostaviti da odstoje nekoliko sati.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

C Karamel oblande

Koraci pripreme

U šerpu sipati 2l mleka i dodati 800 g šećera. Kuvati na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

Dok provri, uključite ringlu. Posle smanjite temperaturu tako da masa blago ključa. Budite strpljivi jer proces kuvanja karamela traje dugo, ako povećate temperaturu karamel će zagoreti.

Kuvati u šerpi većeg prečnika jer se tada lakše odredi kada je postignuta željena gustina. Ipak, pazite da ne preterate sa gustinom jer se u tom slučaju fil ušećeri prilikom hlađenja.

Karamel je gotov kada se količina drastično smanji, masa zgusne i dobije lepu karamel boju.

Sklonite sa šporeta i u vruće dodajte oko 150 g oraha i 125 g putera, sve lepo izmešati da se puter otopi i dobije ujednačena masa.

Pred kraj dodati 2 kesice C vanilin šećera

Toplim karamelom filovati veliko pakovanje oblandi, pokriti ih papirom i pritisnuti teškim predmetom.

Ostaviti da odstoje nekoliko sati.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept