C Slatka tradicija

Sastojci
1 C oblande
200 ml mleka
400 g kristal šećera
1 C vanilin šećer
125 g margarina
200 g mlevenog keksa
50 g C kokosovog brašna
1 kašika C kakao praha

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer Kokosovo brašno Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Brze oblande sa keksom

Veoma ukusan kolač idealan za posluženje uz kafu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Na laganoj vatri u 200 ml mleka uz mešanje rastopiti 400 g kristal šećera. Dodati 1 C vanilin šećer.

Kada se šećer rastopi dodati 125 g margarina. Skloniti sa vatre i u masu umešati 200 g mlevenog keksa, 50 g C kokosovog brašna i 1 kašiku C kakao praha.

Dobro izmešati i ohladiti 15-20 min. Mlakom masom filovati kore C oblandi.

Preklopiti poslužavnikom i nekim težim predmetom pozovite ostaviti da se ohlade.

Seći po želji i služiti dragoj porodici i gostima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Fil treba biti mlak kako bi se filovale kore za oblande. Filovane oblande pritisnuti nekim poslužavnikom na koji ćete staviti nešto teže.