Početna > Recepti > Recepti za oblande > Brze oblande sa keksom
Sastojci
1 C oblande
200 ml mleka
400 g kristal šećera
1 C vanilin šećer
125 g margarina
200 g mlevenog keksa
50 g C kokosovog brašna
1 kašika C kakao praha
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Na laganoj vatri u 200 ml mleka uz mešanje rastopiti 400 g kristal šećera. Dodati 1 C vanilin šećer.
Kada se šećer rastopi dodati 125 g margarina. Skloniti sa vatre i u masu umešati 200 g mlevenog keksa, 50 g C kokosovog brašna i 1 kašiku C kakao praha.
Dobro izmešati i ohladiti 15-20 min. Mlakom masom filovati kore C oblandi.
Preklopiti poslužavnikom i nekim težim predmetom pozovite ostaviti da se ohlade.
Seći po želji i služiti dragoj porodici i gostima.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Fil treba biti mlak kako bi se filovale kore za oblande. Filovane oblande pritisnuti nekim poslužavnikom na koji ćete staviti nešto teže.