C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
10 jaja
20 kašika šećera
200 g C šećera u prahu
300 g oraha
4 kašike brašna
1 margarin
1 kesica C praška za pecivo
3 C pudinga od vanile
50 g C kakao

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Biskvit oblanda

Nešto novo i ukusno.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
1 kora:
U pleh staviti jedan list C oblande. Preliti biskvitom umućenim od 5 belanca, 5 kašika šećera, 50 g C kakaoa, 2 kašike brašna i pola kesice C praška za pecivo. Peći 15 minuta na 150 stepeni.

2 kora:
U pleh staviti jedan list C oblande, 5 belanca, 5 kašika šećera, 100 g mlevenih oraha, 2 kašike brašna, pola kesice C praška za pecivo, a zatim peći kao i prethodnu koru.

Fil:
Umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera, dodati 3 C pudinga od vanile i malo hladnog mleka. Sve to sipati u 1 l kipućeg mleka i skuvati fil.

Kada se ohladi pomešati sa margarinom umućenim sa 200 g C šećera u prahu i 2 C vanile.

Fil podeliti, u jednu polovinu staviti 200 g mlevenih oraha.

Filovanje:
Tamnu koru filovati sa žutim filom, preko ide svetla kora - nafilovati je filom od oraha.

Preklopiti sa jednim listim oblande, namazati žutim filom i posuti mlevenim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata