C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblandi
Za fil:
3 belanca
200 g šećera
1 puna kašika meda
100 g seckanih oraha

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Bela oblanda

Omiljeni ukus detinjstva, iz bakine sveske recepata.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Listove oblandi najpre podeliti na polovine, tako da dobijete ukupno četiri lista.

Belanca ulupajte u čvrst šam, postepeno dodajući šećer uz neprestano mućenje. Veću činiju staviti na šporet sa vodom, i ostaviti da ključa.

U jednu dublju šerpu staviti kašiku meda, pa sve to staviti preko ove činije sa vodom. Voditi računa da voda ne dodiruje posudu, kako bi se sadržaj zagrevao isključivo na vodenoj pari.

Kada se med otopi, dodati šam i sve vreme mešati dok se masa ne zgusne.

Kada je dovoljno čvrsto, dodati seckane orahe i sve dobro promešati.

Prohlađenim šamom filovati hrapave strane oblandi redom prvo oblanda, pa fil.

Završiti oblandom, pritisnite nečim težim i ostaviti da odstoji preko noći.

Seći na štangle i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata