C Slatka tradicija

Sastojci
4 lista oblande
150 g meda
100 g oraha
4 belanca
100 g C prah šećera
300 g šećera

Naši proizvodi
Šećer u prahu Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Bakine oblande

Recept moje stare komšinice koja je pravila najukusnije oblande.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Belanca ulupati u čvrst sneg. Zatim dodati šećer i zagrejani med.

Dalje mutiti sve na pari dok se masa ne zgusne i ne počne da se odvaja od suda.

Na kraju umešati seckane orahe i filovati C oblande.

Zatim oblandu seći na štapiće.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno staviti na pari da ne bi zagorelo.