C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblande
280 g šećera
280 g putera
280 g oraha
8 žumanaca
2 kesice C vanil šećera
100 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Bakine bećar oblande

Starinska poslastica koja budi lepe uspomene.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 48
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Ispržiti 280 g šećera na tihoj vatri. Kad poprimi smeđu boju izliti u blago podmašćenu tepsiju i ostaviti da se potpuno ohladi.

Hladnu ploču od prženog šećera izlomiti i istucati na sitno u avanu.

Žumanca sjediniti sa C šećerom u prahu. Dodati C vanilin šećer i skuvati na pari. Potom dodati puter, sobne temperature i krupno seckane orahe.

Na kraju umešati istucani šećer i sve sjediniti.

Izliti na oblandu, ravnomerno razmazati i poklopiti drugim listom oblande.

Poklopiti tacnom, pritisnuti i ostaviti da se kolač stegne.

Potpuno rashlađene oblande iseći na štanglice.

Po želji se mogu izglazirati sa rastopljenom čokoladom za kuvanje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Voditi računa da se šećer ne preprži.