C Slatka tradicija

Sastojci
800 g kristal šećera
2 x 250 g margarina
300 g mlevenog keksa
300 g mlevenih oraha
100 g crne posne čokolade
2 C vanilin šećera
C oblande
ulje, šećer, voda za glazuru

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mira

Bajadera u C oblandi

Ukusniji i nov.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zagrejati dok se margarin ne otopi.

Ja radim iz 2 puta: margarin + šećer + C vanilin šećer + po 7 kašika vode.

Skloniti sa šporeta, dodati orahe i keks.

1/2 ostaje svetla, a u 1/2 dodati 100 g čokolade.

Vruće preliti, ide 1 oblanda + crni deo + oblanda, pritegni, pa + svetli + oblanda, pritegnuti blago da se zalepe.

Malo sačekati pa preliti glazurom od čokolade.

Kada se stegne seći, najlepše su 5 cm / 1.5 cm.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja odvojeno spremam crni, pa beli fil da se lakše razliju dok su vrući.