C Slatka tradicija

Sastojci
300 g keksa
5 jaja
1 l mleka
3 C pudinga vanila
8 kašika šećera
C vanilin šećer

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Žuto-beli krem

Lagani kolač koji svi vole.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Poslagati keks na dno dublje tepsije.

U međuvremenu odvojiti žumanca od belanaca i umutiti ih.

Od 1 l mleka odvojiti 200 ml i u tome rastvoriti C puding, a potom dodati žumanca i C šećer.

Ostatak staviti na slabu vatru da provri i dodati mu 3 kašike (ili više, po ukusu) šećera.

Kada provri, usuti razmijeni puding prah u mleku sa žumancima i C vanilin šećerom i polako mešati dok se ne zgusne.

Skinuti sa vatre i odmah preliti preko poslaganih keksa u tepsiji.

Na to poslagati novi red keksa.

Umutiti na pari, na laganu vatru staviti veću šerpu sa vodom da provri, pa na nju manju sa belancima i šećerom, preostalih 5 belanaca sa 5 kašika šećera.

Dobijen šne staviti preko gornjeg sloja keksa.

Kolač dobro rashladiti i tako služiti!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Što duže stoji u frizu, keks u kolaču će više omekšati.
Leti preko drugog reda keksa, često dodam neko sveže voće, a zimi je recept u izvornom obliku.