C Slatka tradicija

Sastojci
5 kašičica meda
1 šoljica šećera
1 šoljica ulja
1/2 šoljice belog vina
400 g brašna
100 g C čvrstina
1 C prašak za pecivo
bela čokolada

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Zlatne ribice

Prelepi i ukusni medenjaci u obliku zlatnih ribica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Od svih sastojaka zamesiti mekše testo i pustiti ga da odstoji oko 20 minuta.

Zatim razvući prst debelu koru i kalupima vaditi željene oblike (oblike ribica).

Ređati na masni papir i peći u zagrejanoj pećnici na umerenoj temperaturi do zlatne boje.

Zatim ih uvaljati u istopljenu belu čokoladu, da dobiju zlatnu boju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mogu se pripremiti ranije jer u dobro zatvorenoj limenoj kutiji za kolače mogu se dugo čuvati.