Početna > Recepti > Recepti za kolače > Zlatne ribice
Sastojci
5 kašičica meda
1 šoljica šećera
1 šoljica ulja
1/2 šoljice belog vina
400 g brašna
100 g C čvrstina
1 C prašak za pecivo
bela čokolada
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Od svih sastojaka zamesiti mekše testo i pustiti ga da odstoji oko 20 minuta.
Zatim razvući prst debelu koru i kalupima vaditi željene oblike (oblike ribica).
Ređati na masni papir i peći u zagrejanoj pećnici na umerenoj temperaturi do zlatne boje.
Zatim ih uvaljati u istopljenu belu čokoladu, da dobiju zlatnu boju.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Mogu se pripremiti ranije jer u dobro zatvorenoj limenoj kutiji za kolače mogu se dugo čuvati.