C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
2 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
20 ml vrele vode
Fil:
3 C pudinga od čokolade
700 ml mleka
150 g maslaca
3 kašike C šećera u prahu
8 kašika šećera
200 g čokolade za kuvanje
3 banane

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Žirafa rolat

Čokoladni rolat sa bananom fantastičnog ukusa i izgleda.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti čvrsto.

Žumanca mutiti sa šećerom pa dodati ostale sastojke, potom ručno kašikom dodati belanca i lagano sjediniti smesu.

Desetak kašika staviti u kesu od zamrzivača, iseći tanko vrh i praviti šare kao spojene krive kockice na papiru za pečenje koji je već u plehu.

Ubaciti u rernu zagrejanu na 180 C 3-4 minuta, samo da uhvati koricu.

Za to vreme u ostalu smesu dodati C kakao, sjediniti i prebaciti preko belih šara. Vratiti u rernu na 20 minuta. Za to vreme praviti fil.

Malo mleka odvojiti od 700 ml i dodati 3 C pudinga od čokolade, ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom.

Kada krene da ključa smanjiti temperaturu, dodati pudinge i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, dodati crnu čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se ne otopi. Fil dobro ohladiti.

Ispečenu koru umotati sa sve papirom za pečenje i ostaviti da se hladi.

Kada je fil ohlađen, maslac sobne temperature izmiksati sa C šećerom u prahu i u to dodavati malo po malo fil.

Skloniti papir sa kore. Premazati filom koru.

Banane iseći na manje komade, staviti na početak i urolati celu koru.

Kolač ohladiti 2 h u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Savršen za dečije rođendane!