C Slatka tradicija

Sastojci
Za mafine:
130 g mlevenih prepečenih lešnika
60 g heljdinog brašna
5 kašika C kakaoa
2 kašičice C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
100 g čokoladnog krema
80 ml hladno ceđenog maslinovog ulja ili kokosovog ulja
80 ml javorovog sirupa
80 ml mleka (može i bademovo mleko)
2 jaja
Glazura:
1 avokado
60 ml javorovog sirupa
40 g C kakaoa
80 g čokoladnog krema

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Zeleni čoko-mafini

Zeleni čoko-mafini sa avokadom su slatko-kiseli kolačići, koji će vas očarati na prvi zalogaj.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 C. Umutite sve sastojke.

U pleh za 12 mafina stavite papirne korpice i sipajte smesu. Pecite 17 minuta.

Izvadite mafine da se ohlade (10 minuta i držite u plehu da se ne bi raspali, a nakon toga iz izvadite da bi se što pre ohladili).

Glazura:
Sve sastojke izblendirajte dok masa ne bude u potpunosti glatka. Glazurom dekorišite mafine.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata