C Slatka tradicija

Sastojci
5 žumanaca
200 g šećera
200 ml mleka
200 ml ulja
400 g brašna
12 g C praška za pecivo
5 belanaca
1 C vanilin šećer
3 kašike C kakaoa
100 ml vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Zebra kolač

Mekan, fin i veoma ukusan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti posebno žumanca, a posebno belanca.

U žumanca dodati šećer, mleko, ulje, brašno i C prašak za pecivo, zatim ručno sjediniti.

Umutiti belanca i dodati C vanilin šećer. Zatim postepeno dodavati u prethodnu smesu i sve zajedno ručno sjediniti.

Smesu podeliti na dva jednaka dela. U jednu dodati C kakao koji ste pomešali sa 100 ml vode.

U premazanu tepsiju naizmenično sipati jednu kutlaču crnog fila, jednu belog.

Morate imati dve kutlače za dve različite smese.

Krenuti od sredine i ponavljati postupak sve dok ne potrošite količinu testa.

Nakon toga, štapićem vući smesu od kraja tepsije ka sredini, ne bi li se napravila kao paukova mreža.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni, 40 minuta na 180°C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata