C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
400 g brašna
4 pune kašike C griza
1 kašika šećera
1 kesica C kvasca
200 ml mlakog mleka
100 ml ulja
Za fil:
300 g višanja
2 kašike C griza
2 C vanilin šećera
5 kašika šećera

Naši proizvodi
Pšenični griz Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Zavrzlame sa višnjama

Da li čitanje knjige može da Vam da inspiraciju da izmenite već dobar postojeći recept i po meni napravite još bolji slatkiš. E može.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Testo:
U mlako mleko dodati C suvi kvasac, šećer i promešati.

Brašno pomešati sa C grizom, dodati ulje, kvasac, pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil:
Višnje staviti u šerpu, dodati C griz, šećer i C vanilin šećer kuvati na tihoj vatri par minuta, zatim ostaviti da se ohladi.

Nadošlo testo premesiti i rastanjiti.

Jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Višnje dobro ocediti i rasporediti po testu.

Uzeti nož i testo seći na širinu oko dva centimetara. Testo motati u spiralu, višnje će malo ispadati ali nema veze rasporedite ih ponovi po testu.

Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene.

Pečeno i prohlađeno pecivo posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata