Početna > Recepti > Recepti za kolače > Zavrzlame sa višnjama
Sastojci
Za testo:
400 g brašna
4 pune kašike C griza
1 kašika šećera
1 kesica C kvasca
200 ml mlakog mleka
100 ml ulja
Za fil:
300 g višanja
2 kašike C griza
2 C vanilin šećera
5 kašika šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Testo:
U mlako mleko dodati C suvi kvasac, šećer i promešati.
Brašno pomešati sa C grizom, dodati ulje, kvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.
Fil:
Višnje staviti u šerpu, dodati C griz, šećer i C vanilin šećer kuvati na tihoj vatri par minuta, zatim ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo premesiti i rastanjiti.
Jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Višnje dobro ocediti i rasporediti po testu.
Uzeti nož i testo seći na širinu oko dva centimetara. Testo motati u spiralu, višnje će malo ispadati ali nema veze rasporedite ih ponovi po testu.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene.
Pečeno i prohlađeno pecivo posuti C šećerom u prahu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs