C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna
malo soli
1 kašika šećera
21 g kvasca
1 jaje
200 ml mlakog mleka
100 ml ulja
Za fil:
300 g kristal šećera
6 kašičica cimeta
2 C vanilin šećera
oko 100 g badema

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Zavrzlame sa cimetom

Miriše na dom pun topline.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Testo:
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.

Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil:
Pomešati šećer, C vanilin šećer i cimet.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.

Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm, i obilato posuti šećerom, vanilin šećerom i cimetom.

Urolati, seći na kolutove, kolutove redjati u tepsiju obloženu papitom za pečenje. Na svaki kolut utisnite po jedan badem.

Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom.

Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene.

Pečeno i prohlađeno pecivo posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata