C Slatka tradicija

Sastojci
700 g brašna
400 ml mleka
40 g svežeg kvasca
1 kašika šećera
1/2 kašičice soli
100 ml ulja
Za nadev:
po potrebi eurokrem
Za valjanje kiflica:
po potrebi C šećer u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Zamrznute kiflice

Veoma su mekane i ukusne.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu, dodati mlako mleko, šećer i 200 g brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 20 minuta.

Zatim dodati 200 g brašna, ulje, so i postepeno dodajući preostalo brašno (300 g) zamesiti testo.

Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veliki krug.

Iseći na 16 delova (trouglova) i na svaki deo naneti po kašičicu eurokrema i urolati u kiflice.

Kiflice poređati na pek-papir i staviti u zamrzivač da se dobro zamrznu (oko 2 sata).

Pleh obložiti pek-papirom, poređati kiflice, pokriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta.

Rernu dobro zagrejati i kiflice peći na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove kiflice izvaditi uz rerne i tako vruće ih uvaljati u C šećer u prahu,servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto eurokrema možete koristiti nutelu ili džem (pekmez).