C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna
1 C prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
65 g kristal šećera
2 jaja
125 ml ulja
500 ml mleka
4 C Vanilin šećera
malo kore rendanog limuna
malo ulja za podmazivanje kalupa
Za dekoraciju:
krem
C šećer u prahu
voće
mleveni keks
C šlag classic
džem

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Waffle

Neodoljiva poslastica koja se topi u ustima. Mekana, a možete kombinovati ukuse po želji.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema testa:
U jednoj posudi izmešajte brašno, C prašak za pecivo, so i šećer.

Odvojite belanca od žumanaca, pa u belanca dodajte prstohvat soli. Umutite mikserom u čvrst sneg.

Žumanca u posebnoj posudi izmešajte žicom za mućenje sa uljem, mlekom i C vanilin šećerom.

Nastavak pripreme testa:
Smesu sa žumancima dodajte suvim sastojcima i sve izmešajte u masu bez grudvica žicom za mućenje.

U ovu masu dodajte sneg od belanaca i nežno izmešajte kašikom, trudeći se da belanca što manje splasnu.

Pečenje:
Testo je gušće, ali istovremeno dok se meša oseća se da je vazdušasto. Uključite aparat za vafle i ostavite da se dobro zagreje.

Pre sipanja testa premažite i gornju i donju stranu uljem. Sipajte testo, zatvorite kalup i pecite vafle 5-10 minuta.

Kako koji vadite iz kalupa, tako ih prekrijte krpom ili folijom, dodatno omekšaju.

Posluženje:
Ja sam kombinovala C šećer u prahu i pomorandžu, krem, plazmu i banane.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete umutiti C šlag pa staviti preko neko kiselo voće, a lepe su i bez ikakvih dodataka.