C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
1 šoljica jogurta (šoljica od 180 ml)
2/3 šoljice ulja (šoljica od 180 ml)
2 šoljice brašna (šoljica od 180 ml)
1/2 kesice C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
1/2 limuna
100 g malina
100 g kupina
Za preliv:
100 g crne čokolade
200 g slatke pavlake
Za fil:
350 g kisele pavlake
150 g mlevenog keksa
125 g C šećera u prahu
350 g C šlag krema sa ukusom čokolade
600 ml vode hladne

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Voćni vrt

Lagan i ukusan. Za leto spreman. Osmišljen u momentima inspiracije i sunčanog vremena.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 13 parčeta
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti čvrsto 4 belanca i ostaviti u fižideru. U drugoj posudi sjediniti mikserom 4 žumanca, 4 kašike šećera sa C vanilin šećerom.

Potom dodati šoljicu jogurta, 2/3 šoljice ulja, 4 kašike brašna i 1/2 C praška za pecivo. Naribati polovinu (oprane) kore limuna i ubaciti.

Kada sve umutite odložiti mikser. Dodati belnca iz frižidera i ručno mutiti. Smesu ostaviti 20 min. u frižideru da se ohladi, a za to vreme ugrejati rernu na 250 stepeni.

Izvaditi smesu i staviti u obložen pleh (dimenzija 32x22x4cm ). U smesu na vrh "pobacati" voće- kupine i maline i staviti u rernu da se peče.

Za vreme pečenja istopiti slatku pavlaku na ringli i dodati je čokoladi, kada počne da ključa. Ostaviti tako preliv sa strane da se smlači ali ne i potpuno ohladi.

Izvaditi koru i vertikalno je preseći na pola - da se dobiju dve kore. Preliti ih dok su mlake sa mlakim prelivom. Ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi a potom staviti u frižider na hlađenje.

Za to vreme u jednoj posudi umutiti kiselu pavlaku, mleveni keks i C prah šećer. Pored toga u drugoj posudi umutiti C šlag krem sa vodom.

Kada se kora sa voćem i prelivom ohladila, staviti preko polovinu fila od mlevenog keksa, pavlake i C prah šećera, a preko C šlag krem od čokolade.

Potpom drugu koru, pa drugu polovinu fila od mlevenog keksa, pavlake i C prah šećera, a kolač završiti C šlag kremom od čokolade.

Staviti u fižider na još pola sata da se dobro ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata