burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija13 parčeta

Voćni vrt

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
13 parčeta

Sastojci

Za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

1 šoljica jogurta (šoljica od 180 ml)

2/3 šoljice ulja (šoljica od 180 ml)

2 šoljice brašna (šoljica od 180 ml)

1/2 kesice C praška za pecivo

1 kesica C vanilin šećera

1/2 limuna

100 g malina

100 g kupina

Za preliv:

100 g crne čokolade

200 g slatke pavlake

Za fil:

350 g kisele pavlake

150 g mlevenog keksa

125 g C šećera u prahu

350 g C šlag krema sa ukusom čokolade

600 ml vode hladne

Voćni vrt

Koraci pripreme

Umutiti čvrsto 4 belanca i ostaviti u fižideru. U drugoj posudi sjediniti mikserom 4 žumanca, 4 kašike šećera sa C vanilin šećerom.

Potom dodati šoljicu jogurta, 2/3 šoljice ulja, 4 kašike brašna i 1/2 C praška za pecivo. Naribati polovinu (oprane) kore limuna i ubaciti.

Kada sve umutite odložiti mikser. Dodati belnca iz frižidera i ručno mutiti. Smesu ostaviti 20 min. u frižideru da se ohladi, a za to vreme ugrejati rernu na 250 stepeni.

Izvaditi smesu i staviti u obložen pleh (dimenzija 32x22x4cm ). U smesu na vrh "pobacati" voće- kupine i maline i staviti u rernu da se peče.

Za vreme pečenja istopiti slatku pavlaku na ringli i dodati je čokoladi, kada počne da ključa. Ostaviti tako preliv sa strane da se smlači ali ne i potpuno ohladi.

Izvaditi koru i vertikalno je preseći na pola - da se dobiju dve kore. Preliti ih dok su mlake sa mlakim prelivom. Ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi a potom staviti u frižider na hlađenje.

Za to vreme u jednoj posudi umutiti kiselu pavlaku, mleveni keks i C prah šećer. Pored toga u drugoj posudi umutiti C šlag krem sa vodom.

Kada se kora sa voćem i prelivom ohladila, staviti preko polovinu fila od mlevenog keksa, pavlake i C prah šećera, a preko C šlag krem od čokolade.

Potpom drugu koru, pa drugu polovinu fila od mlevenog keksa, pavlake i C prah šećera, a kolač završiti C šlag kremom od čokolade.

Staviti u fižider na još pola sata da se dobro ohladi.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Voćni vrt

Koraci pripreme

Umutiti čvrsto 4 belanca i ostaviti u fižideru. U drugoj posudi sjediniti mikserom 4 žumanca, 4 kašike šećera sa C vanilin šećerom.

Potom dodati šoljicu jogurta, 2/3 šoljice ulja, 4 kašike brašna i 1/2 C praška za pecivo. Naribati polovinu (oprane) kore limuna i ubaciti.

Kada sve umutite odložiti mikser. Dodati belnca iz frižidera i ručno mutiti. Smesu ostaviti 20 min. u frižideru da se ohladi, a za to vreme ugrejati rernu na 250 stepeni.

Izvaditi smesu i staviti u obložen pleh (dimenzija 32x22x4cm ). U smesu na vrh "pobacati" voće- kupine i maline i staviti u rernu da se peče.

Za vreme pečenja istopiti slatku pavlaku na ringli i dodati je čokoladi, kada počne da ključa. Ostaviti tako preliv sa strane da se smlači ali ne i potpuno ohladi.

Izvaditi koru i vertikalno je preseći na pola - da se dobiju dve kore. Preliti ih dok su mlake sa mlakim prelivom. Ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi a potom staviti u frižider na hlađenje.

Za to vreme u jednoj posudi umutiti kiselu pavlaku, mleveni keks i C prah šećer. Pored toga u drugoj posudi umutiti C šlag krem sa vodom.

Kada se kora sa voćem i prelivom ohladila, staviti preko polovinu fila od mlevenog keksa, pavlake i C prah šećera, a preko C šlag krem od čokolade.

Potpom drugu koru, pa drugu polovinu fila od mlevenog keksa, pavlake i C prah šećera, a kolač završiti C šlag kremom od čokolade.

Staviti u fižider na još pola sata da se dobro ohladi.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept