burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Voćni vanila kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Kora:

4 jaja

5 kašika šećera

2 kašike vode

6 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

limunova korica

Voćni fil:

300 g višanja (ili malina)

350 ml vode

6 kašika šećera

2 kesice C pudinga od maline

Vanil krem:

750 ml mleka

2 kesice C pudinga od vanile

4 kašike šećera

125 g margarina

50 g C šećera u prahu

Glazura:

2 kesice C šlag pene

150 ml kisele vode

Voćni vanila kolač

Koraci pripreme

Za koru treba umutiti belanca sa šećerom, pa smanjiti mikser na minimum i dodati žumanca.

Zatim dodati prosejano brašno, C prašak za pecivo i rendanu limunovu koricu, pa izliti u podmazan i brašnom posut pleh.

Koru peći na 180°C dok ne počne da se odvaja od pleha.

Dok se kora hladi skuvati voće sa šećerom i vodom, pa umešati puding prvobitno razmućen sa par kašika vode i kuvati par minuta.

Zatim spremati fil od vanile tako što se C puding i šećer pomešaju sa par kašika mleka, a ostatak mleka se kuva na pari.

Kada provri mleko uliti puding i par minuta mešati da se zgusne. Ostaviti vanil krem da se hladi, a umutiti margarin sa C prah šećerom.

U margarin sipati po kašiku vanil krema koji se ohladio i mutiti mikserom na slabijoj jačini.

Onda koru premazati voćnim filom koji je samo prohlađen, ne skroz hladan.

Kada se to skroz ohladi premazati vanil kremom, pa staviti na hlađenje u frižider.

Umutiti C šlag pa dekorisati kolač. Služiti hladno sečeno na kocke.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Voćni vanila kolač

Koraci pripreme

Za koru treba umutiti belanca sa šećerom, pa smanjiti mikser na minimum i dodati žumanca.

Zatim dodati prosejano brašno, C prašak za pecivo i rendanu limunovu koricu, pa izliti u podmazan i brašnom posut pleh.

Koru peći na 180°C dok ne počne da se odvaja od pleha.

Dok se kora hladi skuvati voće sa šećerom i vodom, pa umešati puding prvobitno razmućen sa par kašika vode i kuvati par minuta.

Zatim spremati fil od vanile tako što se C puding i šećer pomešaju sa par kašika mleka, a ostatak mleka se kuva na pari.

Kada provri mleko uliti puding i par minuta mešati da se zgusne. Ostaviti vanil krem da se hladi, a umutiti margarin sa C prah šećerom.

U margarin sipati po kašiku vanil krema koji se ohladio i mutiti mikserom na slabijoj jačini.

Onda koru premazati voćnim filom koji je samo prohlađen, ne skroz hladan.

Kada se to skroz ohladi premazati vanil kremom, pa staviti na hlađenje u frižider.

Umutiti C šlag pa dekorisati kolač. Služiti hladno sečeno na kocke.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept