C Slatka tradicija

Sastojci
250 g keksa (zlatni pek)
150 ml mleka
200 ml slatke pavlake
1 kisela pavlaka
100 g krem sira
2 vanilin šećera C
150 g C šećera u prahu
400 g malina
4 kaśike šećera
1 kesica želatina C

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćni užitak

To je kolač koji se lako i brzo sprema. Svi ga vole. Korica je od keksa, beli fil od pavlake krem sira i na kraju voćni preliv od malina ili drugog voća.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Keks potopiti u mleko i redjati u pleh ili kalup.

Fil:
Umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu pavlaku, krem sir, sjediniti, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer i sve umutiti, preliti preko keksa i staviti da se hladi.

Preliv od voća:
Staviti voće u šerpu sa malo vode, kada se skuva i raspadne dodati šećer, i C želatin koji je prethodno umešan sa oko 50 ml vode. Kada to provri 3 min. Ostaviti da se ohladi.

Preliti preko kolača i ostaviti da se hladi dok se preliv od voća ne stisne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako je keks mekši, ne treba ga potapati u mleko već samo složiti u pleh ili kalup i kašikom vrlo malo preliti mlekom.