C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Nadev:
1/2 l mleka
5 kašika šećera
Fil sa jagodama:
1/2 kg svežih jagoda isečenih na krupnije komade
1/2 l vode
5 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
malo vode
2 kesice C šlag krema
2 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Voćni užitak sa jagodama

Veoma sočan i lagan za jelo. Divan za serviranje.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Ulupati jaja čvrsto sa šećerom i u to umešati brašno i C prašak za pecivo. Ispeći koru na pekarskom papiru u kalup od 26 cm.

Kada je gotova izvaditi je i skinuti pekarski papir, zatim je okrenuti na kontra stranu i preliti vrućim nadevom od mleka i šećera.

U jednu šerpu staviti jagode, vodu i šećer da kuva, a zatim u to dodati 2 C pudinga od vanile i sve kada se sjedini vrelo preliti preko kore.

Po želji možete dodati u krem 2 kesice C vanilin šećera.

Kada se kolač ohladi preko njega premazati 2 kesice C šlag krema prema uputstvu za pripremu na poleđini kesice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kora mora vrela da se zalije vrelim mlekom. Takođe krem sa jagodama ide vreo preko kore i tek onda ostavite malo na sobnoj temperaturi da se ohladi, zatim u frižider. Šlag na kraju kada je kolač dobro ohlađen.