C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil I:
300 ml slatke pavlake
2 čaše kisele pavlake
1 kesica želatina C
Za fil II:
2 C eskimko sladoleda od jagode
1 čaša kisele pavlake
1 kesica C želatina
400 ml mleka
I još:
800 g četvrtastog keksa
mleko (za natapanje) keksa
500 g jagoda

Naši proizvodi
Želatin Eskimko sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćni sladoled kolač

Osvežavajuči i fin kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sladoled umutiti sa mlekom prema uputstvu sa kesice.

Dodati kiselu pavlaku i C želatin. Sve izmiksati i ostaviti 20 minuta u frižideru.

Slatku pavlaku čvrsto umutiti, pa dodati kiselu pavlaku i želatin. Na tacnu poređati keks koji je prethodno natopljen u mleko (5 redova po 5 kom.keksa).

Preko keksa namazati fil sa slatkom pavlakom. Preko fila naređati keks (natoplen u mleko), pa preko keksa poređati jagode.

Preko višanja sipati fil sa sladoledom. I na kraju opet poređati keks (natopljen u mleko).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata