C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
nekoliko kašika šećera
1 čaša jogurta
1 šolja ulja
1 šoljica C griza
1 šoljica brašna
C puding od vanile
1/2 margarina
C šećer u prahu
2 šolje mix voća
C želatin
C eskimko sladoled vanila
C eskimko sladoled šumsko voće

Naši proizvodi
Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Želatin Eskimko sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Voćni rolat

Osvežavajuće i slatko.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 3-5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa nekoliko kašika šećera, dodati 1 čašu jogurta i 1 šolju ulja, 1 šoljicu C griza, 1 šoljicu brašna. Ispeći patišpanj.

Dok je vruć urolati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.

Skuvati C puding od vanile sa mlekom, kada se malo prohladi umešati pola margarina sa C šećerom u prahu.

Staviti dve šolje mix voća sa malo vode i šećera da vrije, da se ukuva, pomeriti i umešati nabubreli C želatin.

Filovati rolat prvo filom sa pudingom, a zatim voćnim filom. Staviti da se malo stegne.

Pre sečenja posuti po njemu C šećer u prahu obogaćen C vanilin šećerom.

Uz rolat sluziti dve kugle C eskimka sladoleda, vanila i šumsko voće.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prvo kuvati voćni fil, treba mu više vremena da se prohladi i naravno sladoled umutite dan ranije, veću kolicinu da bi imalo dovoljno. Mere namirnica možete menjati, ja to sve od prilike. C puding može biti i drugog ukusa isto kao i C eskimko sladoleda.