C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
7 kašika šećera
150 ml ulja
200 ml mleka
8 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
Za fil:
1 l vode
700 g šumskog voća
15 kašika šećera
3 kesice C pudinga vanila
200 g C šlaga krema

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćni puding kolač

Osvežavajući i idealan za tople dane.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Posebno umutiti belanca. Žumanca, brašno, ulje, mleko i C prašak za pecivo umutiti, pa sastaviti sa belancima.

Peći patišpanj dok ne porumeni.

Fil:
Od 1 l vode odvojiti malo za puding. U preostalu vodu dodati šećer i zagrejati. Kada je vruća (ne da proključa) dodati voće.

Kada voda sa voćem provri dodati u to puding i ukuvati.

Fil je ređi, ali se posle stegne.

Vruć fil preliti preko kore i da se dobro ohladi.

Odozgo C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja sam stavila sitno bobičasto voće, ali može bilo koje drugo.