C Slatka tradicija

Sastojci
Za smesu:
1 čaša oštrog brašna
1 čaša C pšeničnog griza
1 čaša šećera
1 kesica C praška za pecivo
250 g margarina
Za nadev:
8 jabuka

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Voćni kolač sa C pšeničnim grizom

Fantastičnog je ukusa!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dublju posudu usuti C pšenični griz, dodati brašno, šećer, C prašak za pecivo i izmešati.

Jabuke oljuštiti i narendati. Pleh srednjih dimenzija premazati uljem i posuti brašnom.

Rasporediti trećinu mešavine suvih sastojaka (brašna, C pšeničnog griza, šećera i C praška za pecivo).

Preko rasporediti polovinu rendanih jabuka. Naneti mešavinu suvih sastojaka, pa drugu polovinu rendanih jabuka. Završiti ostatkom mešavine suvih sastojaka.

Preko narendati margarin. Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 45 minuta.

Gotov kolač izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Kolač seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

C pšenični griz, šećer i brašno meriti čašom od 200 ml.
Po želji ispečen i prohlađen kolač pre služenja možete posuti C śećerom u prahu.