C Slatka tradicija

Sastojci
3 komada jaja
100 g šećera
100 ml ulja
100 ml kefira
100 ml mleka
160 g brašna oštrog
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
300 g kupina
100 g smokve
100 g breskve
1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina
1 kašika C slatkog kakaoa
1 kašika ulja
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Slatki kakao Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Voćni kolač od više vrsta voća

Leto je i pošto ima dosta svežeg voća najviše volim da pravim voćne kolače. Jednostavni su za pripremu a začas imate poslasticu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U odgovarajuću posudu izlomiti jaja, dodati šećer i C vanilin šećer i žicom ručno umutiti. Dodati ulje i kefir sa mlekom pa sve promešati.

Na kraju umešati brašno sa C praškom za pecivo. Testo podeliti na dva dela veći i manji, pa u manji umešati slatki kakao pomešan sa uljem.

Voće oprati i ocediti. Smokve i breskve iseći na krupne komade.

U voće dodati prah od C pudinga sa ukusom vanile i promešati viljuškom. Sipati voće u žuti deo testa i promešati.

Izliti u manji pleh obložen papirom za pečenje. Preko rasporediti smesu sa C kakaom.

Staviti u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče oko 40 minuta.

Pečen kolač izvaditi i zajedno sa papirom prebaciti na kuhinjsku krpu.

Kada se kolač ohladi uklonite papir, isecite na kocke ili po želji i poslužite.

Ja sam samo posula C šećerom u prahu, mada može da se doda C šlag ili C eskimko sladoled.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Voće možete da kombinujete ili da koristite samo jednu vrstu.