C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
5 kašika šećera
200 g šećera za fil
5 kašika brašna
2 C pudinga od vanile
200 ml vode
2 C šlag krema
500 g voća (višnje ili šumsko voće)

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Violeta

Voćni dezert

Osvežavajući voćni kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti 5 jaja, prvo belanca sa 5 kašika šećera, potom dodati žumanca, na kraju kašikom izmešati 5 ravnih kašika brašna.

Peći na 200 stepeni u plehu obloženim pek papirom 5-8 minuta.

Gotovu koru malo ohladiti i skinuti pek papir i vratiti u pleh.

Fil.
500 g voća, 200 ml vode i 200 g šećera prokuvati. Kada proključa, kuvati još 5 minuta i dodati 2 C razmućena pudinga od vanile, kada se smesa zgusne preliti preko kore.

Ostaviti 1 sat da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru.

Dekoracija:
2 C šlag krema od vanile

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vruć krem preliti preko tople kore. Umesto pek papira može se pleh podmazati i posuti brašnom. Koristim pleh 30x15 cm.