C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru/biskvit:
6 jaja
6 supenih kašika šećera
6 supenih kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Za špin:
250 ml vode
5 supenih kašika šećera
1 C vanilin šećer
Za fil:
300-500 g voća (jagode, višnje, ribizle, maline)
3 C pudinga sa ukusom jagode
500 g šećera
200 g C šlag kreme
500 ml vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom jagode Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gabrijela

Voćni C kolač

Mekani biskvit sa voćem i C pudingom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Umutiti penasto 6 jaja, 6 kašika brašna i 1 C prašak za pecivo. Razliti u pleh veličine 32 i peći biskvit dok ne dobije zlatno-žutu boju.

Dok se biskvit ispeče ušpinovati 250 g vode sa 5 kašika šećera i 1 C vanilin šećer i naliti biskvit.

Fil:
300-500 g voća sjediniti sa 500 g šećera i 500 ml vode, staviti da provri.

Kada smesa provri dodati 3 C pudinga od jagode i na tihoj vatri mešati dok se smesa ne zgusne.

Kada se smesa zgusnei prohladi, naliti preko kore.

Kolač dekorisati sa 200 g C šlag kreme i staviti da se prohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Što se kolač više prohladi više je ukusniji !
Ja i u biskvit i u fil dodam kesicu više C vanilin šećera!