C Slatka tradicija

Sastojci
2 šolje jogurta
2 šolje šećera
1 šolja ulja
3 kašike C kakaoa
2 kašičice C soda bikarbone
200 g voća po izboru: maline, višnje, jagode
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćni braunis mafini

Jednstavno, brzo i ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmešati jogurt, šećer, ulje, brašno, C kakao i C sodu bikarbonu.

Izliti u kalup za mafine u koje ste prethodno stavili korpice za mafine.

Obično su kalupi za 12 mafina, pa pecite iz dva puta.

Smesu za mafine sipati do pola korpica, odozgo dodati voće.

Peći na 180 stepeni 20 minuta.

Za glazuru, na laganoj vatri otopiti čokoladu sa uljem, pa preiti preko ispečenih mafina.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Brža varijanta, ništa manje ukusna je da smesu ispečete u plehu (bez izlivanja u korpice za mafine) i prelijete čolokadnom glazurom.