C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
420 g mekog brašna
1 kesica C vanilin šećera
140 g C šećera u prahu
4 žumanca
280 g margarina
Voćni fil:
200 g malina
200 ml vode
3 kašike šećera
3 kašike C čvrstina
Vanila krem:
500 ml mleka
1 C puding sa ukusom slatke pavlake
2 kašike C čvrstina
5 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
150 g margarina
Za dekoraciju:
razno voće po želji (kivi, mandarine, jagode...)
Za glazuru:
1 kesica C želatina
1 kašika C šećera u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Puding sa ukusom slatke pavlake Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Voćne korpice

Voćne korpice su vrlo kremasta i osvežavajuća poslastica, koja će svojim izgledom i ukusom zadovoljiti svačiji ukus.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Testo:
Od navedenog materijala umesiti testo (može i mikserom sa nastavkom za testa) ,pa zaviti u foliju i ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena.

Zatim ga na pobrašnjenoj dasci tanko rastanjiti, okruglom modlom iseci kolutiće, utisnuti ih u namašćene modle za korpice i peći na temperaturi od 120-140 stepeni.

Umesto modli za korpice može se koristiti i pleh za mafine, pa se testo utisne ili direktno na pleh ili što je bolja varijanta, prvo u šeširić za mafine - pa se spusti u pleh za mafine.

Voćni fil:
Skuvati maline sa šećerom i vodom, pa kada se maline raspadnu, zakuvati 2 pune kašike C čvrstina razmućenog sa malo vode. Staviti fil da se hladi.

Vanila krem:
U 500 ml mleka, dodati šećer i C vanilin šećer, pa kada provri zakuvati puding i C čvrstin razmućen sa malo mleka. Kada se fil ohladi umutiti ga sa 150 g margarina.

Filovanje:
U korpice prvo staviti fil od malina, pa preko njega vanila krem, zatim poređati voće po želji tako da prekrijete površinu korpice.

Glazura:
Na tihoj vatri rastopiti 1 C želatin sa 200 ml vode i jednom kašikom C šećera u prahu. Mešati do tačke ključanja.

Ostaviti da se želatin ohladi, pa njime preliti voće u korpicama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za dekoraciju korpica najbolje je sitnije iseckati voće, kako bi želatin prekrio celu površinu korpice i na taj način održao svežinu voća.