C Slatka tradicija

Sastojci
Za 1 koru:
4 jaja
4 kašike šećera
1 kašika ulja
4 kašike brašna
3 kašike hladne vode
1/2 kesice C praška za pecivo
(ispeći 2 kore)
Fil:
500 ml slatke pavlake
1 kisela pavlaka
1 kesica C šlaga 40 g
1 C vanilin šećer
2 C želatina
200 ml mleka
200 g jagoda
100 g kajsija ili drugog voća

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šlag classic Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćne kocke

Divan spoj ukusa, voća i kreme.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ispeći od navedenih sastojaka 2 kore i ostaviti da se ohlade.

U 200 ml mleka pomešati C želatin i pustiti da nabubri. Umutiti slatku pavlaku, C šlag , dodati kiselu pavlaku i sve sjediniti.

Zagrejati želatin u mleku i dodati u masu. Dodati voće i ostaviti da se masa ohladi i zgusne.

Na jednu koru sipati i fino rasporediti fil, poklopiti drugom korom i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.

Posuti C šećerom u prahu pre služenja.


Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je kolač pripremiti dan ranije, pre služenja.